Nyheder og kampagner

Vores seneste kampagner :

Klik her og her

Varmepumper 2014

content-anbefaler-1

Få installeret et HPFI-relæ

HFI- eller HPFIrelæet, også kaldet fejlstrømsafbryderen, beskytter personer og dyr mod farlige fejlstrømme fra elektriske apparater mm.

Fejlstrømsafbryderen afbryder straks strømmen, hvis strømmen på grund af en fejl i et apparat eller i installationen bliver ledt til jord, for eksempel via et menneske.

Har din bolig ikke allerede en fejlstrømsafbryder, skal du få installeret en. Fra 1/7 2008 er den lovpligtig.

En fejlstrømsafbryder er enten af typen HFI eller HPFI. Har din bolig allerede en HFI-afbryder, kan du med fordel få den skiftet ud med en HPFI-afbryder.

Forskellen på en HFI- og en HPFI-afbryder er, at en HPFI-afbryder også reagerer på fejlstrømme, der kan opstå i brugsgenstande, der styres via elektronik.

Og det er der flere og flere elektriske apparater, der gør.

Fejlstrømsafbryderen fungerer bedst, hvis den betjenes jævnligt. Hvis afbryderen er mere end 10 år gammel, er der yderligere grund til at teste den ofte.

En undersøgelse viser, at hver 8. fejlstrømsafbryder, der er mere end 10 år gammel, ikke kobler ud som den skal.

Vi anbefaler, at du afprøver funktionen mindst to gange om året og gerne en gang om måneden ved at trykke på prøveknappen.
Hvis din HFI- eller HPFI-afbryder ikke kobler ud med det samme, når du trykker på prøveknappen, skal du straks kontakte en autoriseret el-installatør.